Näytetään kaikki 4 tulosta

Kiinteä ramppi, Kvistberga

Kvistbergan alumiinisten ramppien avulla on tehty esteettömiä sisäänkäyntejä 25 vuoden ajan. Kvistberga invaramppi on valmistettu alumiinista, ne ovat kestäviä ja helppoja asentaa. Ne pystytään myös asentamaan uudestaan seuraavaan paikkaan, kun tarve invarampin käytölle loppuu. Ramppien osat ovat aina keskenään yhteensopivia.

Kvistberga kiinteä ramppi asennusohje 2022.pdf

Kvistbergan ramppi voidaan kiinnittää asennuksen yhteydessä, mutta näin ei ole pakko tehdä.

 

Alumiinisen rampit osat

Kvistberga rampit rakentuvat toisiinsa kiinnitettävistä elementeistä: suorista luiskista, kääntötasoista, kaiteista ja säädettävistä tukijaloista.

Rampin yläpäähän ja alapäähän on omat luiskansa. Alumiiniset osat ovat keveitä siirtää paikalleen ja helppoja kiinnittää toisiinsa. Rampista voidaan tehdä kuinka pitkä tahansa.

Luiskien sisäleveys on 90 cm tai 130 cm.

Ulkoleveys 94 cm.

Kaiteen vaatima leveys 4 cm /puoli.

Luiskien mitat:

50 cm, 1 metri, 1,25 metriä, 1,5 metriä, 2 metriä, 2,5 metriä

Rampin tasot

Rampin tasoja voidaan käyttää myös ulko-oven edessä, tasoilla voidaan kääntää rampin kulkusuuntaa tai tasoja voidaan käyttää pidempien ramppien lepotasanteena.

Lepotasanne suositellaan aina, kun rampin kokonaispituus ylittää 5 metriä ja jyrkkyys on yli 5 %.

Valmiita tasoja on eri kokoja, joista kaikki soveltuvat myös oven eteen tasoiksi:

125*125 cm, 21 kg. Suora jatko tai 90 asteen käännös

125*200 cm, 30 kg. Käännös 180 astetta.

150*150 cm, 24 kg. Käännös 90 astetta

125*270 cm

Lisäksi voit tilata toiveesi mukaisen tason, kysy lisää p. 09 5491 4400

Rampin pituus

Nämä ohjeet koskevat hallinto- ja palvelurakennuksia, sekä muissa rakennuksissa olevia liike- ja palvelutiloja. Samaa ohjeistusta on hyvä noudattaa, kun tehdään invaramppia tai luiskaa muihinkin kuin julkisiin tiloihin.

Luiskan on oltava helposti havaittava, suora, pinnaltaan tasainen, kova ja luistamaton, leveydeltään vähintään 900 millimetriä ja sen reunassa on oltava vähintään 50 millimetriä korkea suojareuna, jos luiska ei rajaudu kiinteään rakenteeseen. Luiskan ala- ja yläpäässä on oltava vähintään 1 500 millimetriä pitkä vaakasuora tasanne. Luiskan kaltevuus saa olla enintään viisi prosenttia. Jos korkeusero on enintään 1 000 millimetriä, luiskan kaltevuus saa kuitenkin olla enintään kahdeksan prosenttia. Tällöin yhtäjaksoisen luiskan korkeusero saa olla enintään 500 millimetriä, jonka jälkeen kulkuväylällä on oltava vaakasuora vähintään 2 000 millimetriä pitkä välitasanne. Ulkotilassa luiska saa kuitenkin olla kaltevuudeltaan yli viisi prosenttia vain, jos se voidaan pitää sisätilassa olevaan luiskaan verrattavassa kunnossa.

Aina luiskaa suunnitellessa tulee ottaa huomioon sen tulevat käyttäjät. Esimerkiksi kodeissa ei aina tilan puutteen vuoksi ole mahdollista, eikä tarpeellistakaan tehdä luiskaa 5-8% nousulla.

Ympäristöministeriön ohje rakennuksen esteettömyydestä

Kysy lisää

Autamme mielellämme sinua suunnittelemaan oikean kokoisen rampin. Alla olevan PowerPoint mallin avulla voit myös suunnitella itse ramppiasi.

Lähetä suunnitelmasi meille osoitteeseen korpinen@korpinen.com ja me teemme sinulle tarjouksen.

Aina voit myös soittaa puh. 09 5491 4400 .